045 123 3121

Ilmalämpöpumpun asennus

Oletko hankkimassa ilmalämpöpumppua kotiisi ja mietit, miten ilmalämpöpumpun asennus hoituu? Tässä artikkelissa vastaamme siihen sekä kerromme mm., mitä ilmalämpöpumpun asennus maksaa ja mitä se sisältää. Lue tämä artikkeli, niin tiedät paljon enemmän ilmalämpöpumppujen asennuksesta!

Jätä yhteydenottopyyntö tai soita 045 123 3121!

Tässä artikkelissa käsittelemme seuraavia asioita:

 • Mikä on ilmalämpöpumppu?
 • Miksi ilmalämpöpumppu kannattaa asentaa kotiin?
 • Mihin ilmalämpöpumppu kannattaa sijoittaa kodissa?
 • Ilmalämpöpumpun asennus – Mitä ilmalämpöpumpun asennus sisältää Solrexilla?
 • Ilmalämpöpumpun asennus hinta – Mitä ilmalämpöpumpun asennus maksaa?
 • Ilmalämpöpumpun asennuksesta kotitalousvähennystä
 • Voiko ilmalämpöpumpun asentaa itse?
 • Solrex on sertifioitu ilmalämpöpumppujen asentaja
PYYDÄ TARJOUS >>

KYSY LISÄÄ!

Kartoituskäynti maksuttomasti. Ota yhteyttä, palvelemme mielellämme!

Jani Nurmi
p. 045 123 3121
jari.nurmi@solrex.fi

SOITA >>YHTEYDENOTTO >>

Mikä on ilmalämpöpumppu?

Ilmalämpöpumppu on laite, joka auttaa säätelemään kotisi lämpötilaa kierrättämällä lämmintä tai viileää ilmaa tarpeen mukaan. Ilmalämpöpumput asennetaan yleensä keskuslämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin, ja niitä voidaan käyttää täydentämään näitä järjestelmiä tai toimimaan erillisinä yksikköinä.

Ilmalämpöpumpun käytöllä on useita etuja. Ensinnäkin ne ovat erittäin tehokkaita ja tarjoavat huomattavia energiansäästöjä muihin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin verrattuna. Lisäksi ne aiheuttavat vain vähän ääntä, joten ne ovat ihanteellisia käytettäväksi makuuhuoneissa ja muissa asuintiloissa. Ilmalämpöpumput myös tarvitsevat hyvin vähän huoltoa ja voivat kestää useita vuosia asianmukaisella hoidolla.

Miksi ilmalämpöpumppu kannattaa asentaa kotiin?

Yksi ilmalämpöpumpun suurimmista eduista on, että se auttaa säästämään rahaa energiakuluissa. Ilmalämpöpumppu siirtää lämpöä erittäin tehokkaasti, mikä tarkoittaa, että se kuluttaa vähemmän energiaa kuin muut lämmitys- ja jäähdytysmenetelmät. Ilmalämpöpumpun avulla säästät kuukausittain rahaa kotisi lämmityskuluissa.

Toinen ilmalämpöpumpun etu on, että se parantaa kotisi sisäilman laatua. Jotkut lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmät kierrättävät pölyä ja muita allergeeneja kodin sisäilmassa, mutta ilmalämpöpumppu ei tätä tee.

Mihin ilmalämpöpumppu kannattaa sijoittaa kodissa?

Ei ole aivan yhdentekevää, mihin ilmalämpöpumpun kodissa sijoittaa, sillä sijoituspaikalla on suuri merkitys ilmalämpöpumpun tuottamaan hyötyyn.

Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö tulisi sijoittaa paikkaan, josta puhallusilma pystyy liikkumaan mahdollisimman esteettä. Sisäyksiköstä ilmavirran tulisi lähteä kiertämään mahdollisimman laajalle alueelle ja moneen huoneeseen.

Tässä on muutamia vinkkejä parhaan sijoituspaikan löytämiseksi ilmalämpöpumpun sisäyksikölle:

1. Ilmalämpöpumppu kannattaa sijoittaa varjoisaan paikkaan. Tämä auttaa pitämään laitteen viileänä ja estää sitä ylikuormittumasta kuumasta auringonpaisteesta.

2. Laitteen ympärille on jätettävä riittävästi tilaa. Näin varmistetaan, että ilma pääsee kiertämään kunnolla ja ettei laite ylikuumene.

3. Ilmalämpöpumppua ei kannata sijoittaa ikkunoiden tai ulko-ovien lähelle. Tämä minimoi vedon ja auttaa pitämään kodin lämpötilan tasaisena.

4. Ilmalämpöpumppu on asennettava tasaiselle paikalle. Tämä varmistaa, että laite ei tärise tai aiheuta ääntä käynnissä ollessaan.


Monissa taloissa ilmalämpöpumpun sisäyksikön luonnollisin sijoituspaikka löytyy eteisaulasta, tuulikaapista. Keittiöön ilmalämpöpumpun sisäyksikköä ei kannata asentaa, sillä rasvaisessa ympäristössä suodattimet tukkeutuvat nopeasti ja laitteen teho jää vähäiseksi. Paikkaa pohdittaessa kannattaa huomioida myös mahdollinen takka tai uuni. Ilmalämpöpumpun ilmavirta pystyy levittämään takan lämmön tehokkaasti koko asuintilaan, jolloin lämmityskustannuksiin saadaan lisää säästöjä.

Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö pyritään yleensä asentamaan mahdollisimman lähelle sisäyksikköä. Sen sijaintia suunniteltaessa kannattaa välttää makuuhuoneen seinää. Vaikka nykyaikaiset ilmalämpöpumput ovat hiljaisia, kuuluu niistä kuitenkin pientä hurinaa, joka saattaa häiritä herkkäunisia. Ilmansuunnalla ei ole suurta merkitystä ulkoyksikön sijaintiin. Talviaikaan sekä etelän että pohjoisen puolen reunustoilla lämpötila on sama. Tosin kesäaikaan olisi hyvä, mikäli ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö sijaitsisi varjossa.

PYYDÄ TARJOUS >>

Ilmalämpöpumpun asennus – Mitä ilmalämpöpumpun asennus sisältää Solrexilla?

Solrexilla hoidamme ilmalämpöpumppujen asennukset avaimet käteen -periaatteella. Meillä ilmalämpöpumpun asennus sisältää aina:

 • Laitteen toimituksen asennuskohteeseen
 • Sis​ä- ja ulkoyksikön väliset putkitukset
 • Sisä- ja ulkoyksikön väliset sähkökaapelit asennuksineen sekä läpiviennin, läpivienti eristetään ja kosteussuljetaan
 • Linjavetojen koteloinnit
 • Ulkoyksikön asennuksen + seinätelineen
 • Tärinänvaimenninkumit
 • Kondenssivesiletkun
 • Ilmalämpöpumpun käyttökoulutuksen asukkaalle
 • Käyttöönottopöytäkirjan
 • Takuut: 1 vuoden asennustakuun + laitteelle valmistajan oma takuu
 • Kilometrikustannukset 50 km:n säteellä Nummelasta

Lisätyöt ja tarvikkeet

 • Kerrostaloasennus +200€
 • Kilometrikorvaus 1,20€/kilometri
 • Putkiston lisämetrit 4m jälkeen (sis. kylmäaineen ja koteloinnin) 40€/m
 • Lisäläpiviennit(normaali asennus sisältää yhden): puurakenteeseen 50€, tiilirakenteeseen 100€, betonirakenteeseen 230€
 • Timanttiporaus (betoni yms.) 270€
 • Sähkönsyötön kytkentä pistorasiasta/jakorasiasta turvakytkimellä 100€
 • Maatukiteline/sokkeliteline ulkoyksikölle asennettuna 80€
 • Ulkoyksikön suojakotelo asennettuna (maalaamaton) 250€
 • Pihalaatat ulkoyksikön alle 40€/setti
 • Sulatusveden ohjain asennettuna ulkoyksikön alle 99€
 • Vanhan ilmalämpöpumpun irroittaminen ja toimittaminen kierrätykseen 100 €
 • Kartoituskäynti ja asennustapaselostus taloyhtiölle/yksityishenkilölle: 99€ (hyvitetään tilauksen yhteydessä)


Oikeaoppisesti asennettu ilmalämpöpumppu on siistin näköinen. Ammattilaisen tekemän ilmalämpöpumpun asennuksen erottaa huolellisesta työstä. Usein asuntojen ulkopuolella näkyy epäsiistejä ilmalämpöpumppujen ulkoyksiköitä, jotka suorastaan kerjäävät huomiota ohikulkijoilta. Teknisten asennustöiden lisäksi ammattilainen osaa sijoittaa ilmalämpöpumpun siten, että se sulautuu mahdollisimman hyvin rakennuksen seinään.

PYYDÄ TARJOUS >>

Ilmalämpöpumpun asennus hinta – Mitä ilmalämpöpumpun asennus maksaa?

Ilmalämpöpumpun asennuksen hinta vaihtelee laitteen, asennuskohteen ja tarvittavien asennustöiden mukaan.

Tutustu myynnissä oleviin ilmalämpöpumppuihimme täällä. Hinnat sisältävät aina perusasennuksen. Mitä perusasennus sisältää, se on kerrottu yllä olevassa kappaleessa: Ilmalämpöpumpun asennus – Mitä ilmalämpöpumpun asennus sisältää Solrexilla? Heti kappaleen alussa on kerrottu, mitä asennus sisältää Solrexilla aina.

Jos perusasennuksen lisäksi tarvitaan lisätöitä ja -tarvikkeita, myös niiden hinnat on kerrottu yllä olevassa kappaleessa.

PYYDÄ TARJOUS >>

Ilmalämpöpumpun asennuksesta kotitalousvähennystä

Ilmalämpöpumpun asennuksesta saa kotitalousvähennystä, sillä se kuuluu kunnossapito- ja perusparannustyöhön. Vuonna 2023 ilmalämpöpumpun asennuksen kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2250 €/henkilö. Kunhan ilmalämpöpumpun asennuksen tekee yritys, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Lue lisää kotitalousvähennyksestä.

Voiko ilmalämpöpumpun asentaa itse?

Ilmalämpöpumpun asennus tulee aina jättää ammattilaisen, pätevöityneen asentajan tehtäväksi, sillä se vaatii erikoisosaamista. Lain mukaan ilmalämpöpumpun asennuksen saa tehdä vain Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin rekisterissä oleva asentaja, jolla on kylmäainelupa sekä kiinteitä sähköasennuksia varten sähköasennusoikeudet.

Pätevä asentaja osaa asentaa ilmalämpöpumpun oikein ja sijoittaa sen parhaaseen mahdolliseen paikkaan, jolloin ilmalämpöpumpun tehokkuus saadaan maksimoitua. Vain oikein sijoitettu ja asennettu ilmalämpöpumppu auttaa saavuttamaan 30–40 prosentin säästön vuosittaiseen sähkönkulutukseen.

Solrex on sertifioitu ilmalämpöpumppujen asentaja

Me Solrexilla myymme ja asennamme markkinoiden parhaita ilmalämpöpumppuja avaimet käteen -periaatteella! Olemme Tukesin rekisterissä oleva kylmäasennusliike, jolla on pätevyydet ja rautainen ammattitaito ilmalämpöpumppujen asennukseen.

Ota meihin yhteyttä, niin saat markkinoiden parhaan ilmalämpöpumpun nopeasti kotiisi paikalleen asennettuna Vihdissä ja Uudenmaan alueella! Hoidamme myös ilmalämpöpumppujen huollot.

PYYDÄ TARJOUS >>

TUTUSTU TIETOPANKKIIMME:

Mitsubishi ilmalämpöpumppu

Miksi Mitsubishi ilmalämpöpumppu on suosittu Suomessa? Kun harkitsee ilmalämpöpumpun ostamista, kannattaako valita Mitsubishi vai joku muu merkki?

lue lisää >>

Ilmalämpöpumpun asennus

Oletko hankkimassa ilmalämpöpumppua kotiisi ja mietit, miten ilmalämpöpumpun asennus hoituu? Tässä artikkelissa vastaamme siihen sekä kerromme mm., mitä ilmalämpöpumpun asennus maksaa ja mitä se sisältää. Lue tämä artikkeli, niin tiedät paljon enemmän ilmalämpöpumppujen asennuksesta!

lue lisää >>

Ilmalämpöpumpun huolto JA hinta

Jos kodissasi on ilmalämpöpumppu, niin ilmalämpöpumpun huollon hinta kiinnostaa sinua varmasti. Ilmalämpöpumppua täytyy huoltaa säännöllisesti, jotta varmistetaan sen toimivuus ja taataan pitkäikäisyys.

lue lisää >>

Asiakkaidemme kokemuksia